Риба водиться в глибоких водах Тихого океану / фото California State Parks

Рідкісну рибу, схожу на монстра з фільмів жахів, викинуло на берег парку Кристал-Коув в Каліфорнії. Це вже друга риба, виявлена в парку за останні пару років.

Моторошний на вигляд екземпляр, зазвичай зустрічається в глибинах океану, належить до риби-вудильника, йдеться на сторінці Crystal Cove State Park у соцмережі. У повідомленні парку говориться, що можливість побачити одну з цих риб, особливо поза водою, представляється дуже рідко. При цьому фахівці парку не знаю, чому ця риба опинилася на березі.

Каліфорнійський департамент риб і дикої природи взяв її під опіку, щоб спеціаліти могли провести дослідження.

Відео дня

Це не вперше, коли цей тип глибоководних істот викидає на берег парку. Такий же екземпляр знайшли на березі відвідувачі парку в травні 2021 року. Зараз ця риба зберігається в музеї природної історії Лос-Анджелеса.

Обидві ці зубасті істоти вважаються тихоокеанськими рибами, а саме самкою. "Тільки самки володіють довгим стеблом на голові з біолюмінесцентними кінчиками, які використовуються в якості приманки, щоб заманити здобич в непроглядно-чорну воду на глибину до 3000 футів", - розповіли в парку.

фото California State Parks

"Їх великий рот, наповнений гострими напівпрозорими зубами, здатний всмоктувати і ковтати здобич розміром з їх власне тіло", - додали там.

Самки цих риб можуть виростати до 24 дюймів у довжину, а самці - лише до дюйма, оскільки їх єдиною метою є сприяння розмноженню, кажуть у парку.

Новини про дивних риб

В Італії незвичайного виду акула "з мордою свині" шокувала моряків, які її спіймали.

В Дніпрі чоловік зловив величезного сома, який мало не прокусив йому ногу. Підводний мисливець назвав свій трофей "справжнім людожером" і розповів про те, як же йому вдалося виловити рибу, яка важила близько 50 кілограмів. 

Вас також можуть зацікавити новини: