Біль у горлі - це частий симптом при застуді / фото ua.depositphotos.com

Дуже часто при хворобі люди шукають домашні засоби, які допоможуть швидко одужати й краще почуватись. Зокрема, при болі у горлі популярним методом є полоскання солоною водою.

Як пише eating well, протягом останніх кількох місяців у TikTok ділилися своїми порадами, як заспокоїти біль у горлі. 

"Наберіть трохи [соленої води] в рот, полощіть горло протягом 10-15 секунд, виплюньте і зробіть це знову. Ви можете виконувати весь цей процес кожні три години, загалом чотири рази протягом одного дня, а потім ви можете повторювати кожен день, доки біль у горлі не пройде", — радить дієтолог Клер Сорлі у своєму вірусному відео.

Відео дня

Наразі не так багато досліджень доводять, що цей метод справді працює. Однак, дослідження 2023 року, представлене на щорічній науковій зустрічі Американського коледжу алергії, астми та імунології, показує, як полоскання горла солоною водою може бути ефективним у запобіганні госпіталізації через COVID-19. Піддослідним давали розчини з низьким або високим вмістом солі для полоскання горла після позитивного результату тесту на SARS-CoV-2. 

"Наша мета полягала в тому, щоб дослідити зрошення носа фізіологічним розчином і полоскання горла на можливий зв’язок із покращенням респіраторних симптомів, пов’язаних з коронавірусною інфекцією. Ми виявили, що обидва режими лікування сольовим розчином, мабуть, пов’язані з нижчими показниками госпіталізації в порівнянні з контрольною групою при інфекціях SARS-CoV-2. Ми сподіваємося, що можна буде провести додаткові дослідження для подальшого вивчення асоціації", — говорить у прес-релізі співавтор дослідження Джиммі Еспіноза, доктор медичних наук.

Згідно з наведеним вище дослідженням, полоскання горла солоною водою під час хвороби може полегшити симптоми. Але, за словами Еспінози, необхідні додаткові дослідження, щоб повністю зрозуміти цей механізм.

Інші поради при хворобі

Переважна більшість людей вважають, що якщо у них застуда, то тепло одягнутися, накритися з головою ковдрою і з'ясувати, як швидко спітніти при температурі - це кращий варіант лікування. Однак медики не згодні з цим методом - така звичка може завдати серйозної шкоди.

Зима зазвичай приносить застуди і хвороби, і надзвичайно важливо піклуватися про себе, щоб залишатися здоровим. На щастя, існує безліч вітамінів для підтримки організму.

Вас також можуть зацікавити новини: