Фахівчиня порадила, як повернутися в нормальний стан / фото ua.depositphotos.com

Тренерка особистісного зростання Міа Чжан, яка поєднує у своєму підході до самовдосконалення східні та західні точки зору, назвала 8 тонких ознак того, що ви "відірвалися" від світу, передає Hack Spirit.

"Легко перейти в режим автопілота, особливо в умовах невблаганного темпу сьогоднішнього світу. Але що станеться, якщо це стане нашою нормою? Навіть не усвідомлюючи цього, ви можете впасти в стан відстороненості від світу, частиною якого ви є", - пише автор.

8 ознак того, що ви вже "відірвані" від світу, за версією Мії Чжан:

Відео дня

Почуття відстороненості від емоцій. Найтоншою, але й найглибшою ознакою відірваності від світу є зростаюче почуття емоційної роз'єднаності, вважає експерт. Така відстороненість не обмежується негативними емоціями. Ви також можете виявитися байдужими до позитивних переживань та емоцій.

Соціальна ізоляція. Помітне зниження бажання або зусиль брати участь у соціальних взаємодіях - ще одна ознака відстороненості.

Байдужість до особистісного зростання. Зазвичай ми прагнемо поліпшити свої навички, знання або особисті якості. Однак, коли ви відсторонюєтеся від світу, це прагнення може зменшитися або повністю зникнути.

Відсутність емпатії. Зниження здатності співпереживати іншим теж може вважатися тонкою ознакою відстороненості від світу. Вам може бути складно розуміти або розділяти почуття інших, що може призвести до відчуття ізоляції.

Зниження інтересу до навколишнього світу. Коли ви відстороняєтеся від світу, ваша цікавість до нього може згаснути. Ви можете помітити зниження інтересу до навколишнього світу, чи то поточні події, чи то природа, чи навіть життя тих, хто вам дорогий.

Відчуття відірваності від свого тіла. Це може означати, що ви не розпізнаєте голод або втому, поки фізичний дискомфорт не стане болем.

Незвичайна апатія до радощів життя. Це безумовно ненормально і може бути тонкою ознакою відстороненості від світу.

Постійне відчуття нереальності. Можливо, найбільш тривожна ознака відірваності від світу. Може виникнути відчуття, що ви живете уві сні або просто спостерігаєте за всім, як глядач, а не учасник подій.

"Виявлення цих ознак відстороненості є важливим кроком на шляху до самосвідомості. Але що слідує за цим усвідомленням? Звернення по професійну допомогу, практики усвідомленості, догляд за собою", - порадила експертка.

Нагадаємо, раніше психологиня з Єльського університету розкрила найважливішу навичку, яка робить людей щасливішими.

Вас також можуть зацікавити новини: