Цей соус використовують шеф-кухарі мішленівських ресторанів / ua.depositphotos.com

Шеф-кухар популярного лондонського ресторану Fallow Джек Крофт поділився рецептом соусу з двох інгредієнтів, який поліпшить будь-яку страву. Як пише Express, у відео на YouTube-каналі ресторану він пояснює, як просто створити "ідеальний шовковистий масляний соус" з води і вершкового масла.

"Вершкова емульсія - це класичний соус, який використовується в ресторанах із зірками Мішлен. По суті, це просто емульгування води і вершкового масла, потім ми приправляємо його, і цю основу можна використовувати в сотнях рецептів", - розповідає він.

За інструкцією шеф-кухаря, для цього рецепта необхідно взяти вершкове масло і воду у співвідношенні 5:2.

Відео дня

Три чверті масла покладіть у каструлю разом із водою та поставте на середній вогонь, додайте кілька дрібок солі та постійно помішуйте.

На цьому етапі масло і вода змішуються, але не емульгуються. Доведіть суміш практично до кипіння, а потім додайте решту масла.

"Отже, масло і вода повністю розтоплені, гарячі та приємні. Я прибираю каструлю з вогню і однією рукою збиваю емульсію ручним блендером, а іншою додаю чверть холодного масла, що залишилася. Змішуйте до утворення гладкого і шовковистого соусу - приблизно 20-30 секунд", - розповідає він.

Готова суміш із жовтуватої емульсії набуде кольору збитих вершків - на цьому соус готовий.

Джек попереджає, що потрібно стежити за правильним співвідношенням інгредієнтів і за тим, щоб рідина була близька до кипіння, перш ніж додавати останню чверть масла перед етапом змішування.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний соус "Болоньєзе" із секретним інгредієнтом.

Вас також можуть зацікавити новини: