
Шеф-кухар популярного лондонського ресторану Fallow Джек Крофт поділився рецептом соусу з двох інгредієнтів, який поліпшить будь-яку страву. Як пише Express, у відео на YouTube-каналі ресторану він пояснює, як просто створити "ідеальний шовковистий масляний соус" з води і вершкового масла.
"Вершкова емульсія - це класичний соус, який використовується в ресторанах із зірками Мішлен. По суті, це просто емульгування води і вершкового масла, потім ми приправляємо його, і цю основу можна використовувати в сотнях рецептів", - розповідає він.
За інструкцією шеф-кухаря, для цього рецепта необхідно взяти вершкове масло і воду у співвідношенні 5:2.
Три чверті масла покладіть у каструлю разом із водою та поставте на середній вогонь, додайте кілька дрібок солі та постійно помішуйте.
На цьому етапі масло і вода змішуються, але не емульгуються. Доведіть суміш практично до кипіння, а потім додайте решту масла.
"Отже, масло і вода повністю розтоплені, гарячі та приємні. Я прибираю каструлю з вогню і однією рукою збиваю емульсію ручним блендером, а іншою додаю чверть холодного масла, що залишилася. Змішуйте до утворення гладкого і шовковистого соусу - приблизно 20-30 секунд", - розповідає він.
Готова суміш із жовтуватої емульсії набуде кольору збитих вершків - на цьому соус готовий.
Джек попереджає, що потрібно стежити за правильним співвідношенням інгредієнтів і за тим, щоб рідина була близька до кипіння, перш ніж додавати останню чверть масла перед етапом змішування.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний соус "Болоньєзе" із секретним інгредієнтом.