Психологи назвали 9 шкідливих ранкових звичок неуспішних людей/ фото pixabay.com

Успіх для кожного означає щось своє. Для одних - це фінансова вигода, для інших - особисте задоволення. Але незалежно від того, як ви його визначаєте, певні звички саботують ваші шанси на досягнення цілей. HackSpirit назвав дев'ять поведінкових моделей неуспішних людей, яких потрібно уникати.

1) Прокрастинація

Люди, які досягли успіху, розуміють, що дуже важливо діяти без вагань. Вони розуміють, що в довгостроковій перспективі краще виконати завдання відразу, ніж відкладати його на потім.

Основною причиною прокрастинації є відчуття перевантаження. Розбиття кожного проекту на маленькі кроки - ефективна тактика для подолання цієї перешкоди.

Відео дня

2) Відсутність плану

Неуспішні люди, як правило, починають свій день без чіткого плану. Зазвичай вони вирішують завдання по мірі їх надходження, хоча проактивний підхід приніс би кращі результати. Водночас успішні люди знають цінність планування наперед. Вони знають, як розставити пріоритети у списку справ і розподілити свій час відповідно до цього.

3) Негатив

Кожен новий день має свій власний набір викликів, з якими доводиться стикатися. Менш успішні люди повністю зосереджуються на цих перешкодах з моменту пробудження, налаштовуючи себе на невдачу ще до того, як вип'ють кави. Якщо ви налаштовані негативно, це може задати тон усьому вашому дню, ускладнюючи виконання завдань.

4) Ізоляція замість залучення

У всіх нас бувають дні, коли ми прокидаємося і відчуваємо спокусу скасувати плани. У більшості випадків очікування гірше, ніж реальність. Ми створюємо в своїй свідомості набагато гірші ситуації, ніж вони є насправді, і це може паралізувати нас. 

Але коли ви піддаєтеся цим емоціям, ви не є повноцінним учасником власного життя.

5) Пересипання

Скільки разів ви просипали, коли вам потрібно було кудись поспішати, і потім поспіхом і в паніці збиралися?

Коли ви прокидаєтеся занадто пізно, ви починаєте свій день в режимі "поспішай-поспішай-поспішай", що часто призводить до тривоги. Коли ви починаєте свій ранок знервовано, велика ймовірність того, що ви будете почуватися так до кінця дня. Це призводить до зниження продуктивності та втрати контролю.

6) Пропуск сніданку

У короткостроковій перспективі може здатися, що швидка чашка кави вранці заощаджує час, але насправді це передвісник дня, в якому домінує втома і низька продуктивність.

Отже, якщо у вас з'явилася звичка пропускати сніданок, щоб натиснути кнопку будильника ще кілька разів, ви налаштовуєте себе на провал. 

7) Недостатня гідратація

Зневоднення може призвести до проблем з концентрацією уваги та загального нездужання, що не є рецептом продуктивного дня. Саме тому багато успішних людей починають свій день зі склянки води. Вода виводить токсини і запускає метаболізм.

Адекватна гідратація має вирішальне значення для підтримки фізичного та психічного здоров'я, тому випийте трохи води перед тим, як випити ранкову каву.

8) Одразу зайти в Інтернет

Неуспішні люди мають короткий проміжок уваги і тому легко відволікаються. Докладіть зусиль, щоб зробити своє ліжко зоною, вільною від телефонів. Намагайтеся тримати його поза зоною досяжності, якщо це можливо.

9) Уникнення фізичних вправ

Неуспішні люди схильні ігнорувати важливість фізичної активності під час ранкової рутини. Замість того, щоб зайнятися легкими вправами, щоб розпочати свій день, вони одразу переходять до робочого режиму.

Фізичні вправи корисні як для розуму, так і для тіла. Вони викликають приплив ендорфінів, які знімають стрес, борються з тривогою і полегшують депресію. Вони також покращують вашу самооцінку і, можливо, роботу мозку та пам'ять.

Трохи самодисципліни, і ви зможете перетворити свій ранок з хаотичного на ефективний, і будете пожинати плоди протягом усього дня.

Раніше ми розповідали про 8 ритуалів, які по-справжньому успішні та щасливі люди роблять перед сном.

Вас також можуть зацікавити новини: