У Львові зйомки фільму зірвалися через "комуністів" / фото facebook.com/posivnych.mykola

У Львові під час зйомок фільму "Лемик. Постріл в обороні мільйонів" стався курйозний випадок: свідомі громадяни перервали процес створення кінострічки через "комуністів".

Зокрема, громадяни обурилися наявністю комуністичної символіки на знімальному майданчику: місцева мешканка викликала поліцію, помітивши вивіску з написом "Хай живе велика Батьківщина - Союз Радянських Соціалістичних Республік".

Емоцій з приводу свідомого ставлення українців до "радянщини" не стримав історик Микола Посівнич. Він опублікував низку фото зі скандальними декораціями. 

Відео дня

"Під час процесу фільмування "Лемик. Постріл в обороні мільйонів" свідомі громадяни викликали поліцію за вивішування комуністичних прапорів... Дякуємо всім за уважність. Чекаємо всіх на кінопрем'єру." – написав він у Facebook.

Відомом, що випадок стався 15 березня біля однієї з найвизначніших пам'яток архітектури міста палацу Сапіг (що на вулиці Коперника, 40-А). Там Наразі працює Українське товариство охорони пам'яток історії та культури.

Фільм "Лемик. Постріл в обороні мільйонів" - що відомо

Фільм "Лемик. Постріл в обороні мільйонів" - це історична робота про українських націоналістичний рух, який вирував у 1933 році у Львові. Ідею фільму запропонував отець Михайло Греділь. Головним героєм стрічки є 18-річний студент і боєць ОУН Микола Лемик, який, у спробі звернути уваги світу на проблему українського Голодомору, скоює замах на начальника канцелярії радянського консульства.

Наразі українська галузь кінематографа активно розвивається та робить суттєві кроки, презентуючи культуру та сучасність України у світі. 

Нагадаємо, що в ніч на 13 березня в США відбулася щорічна церемонія вручення премії "Оскар". Серед фільмів-претендентів на нагороду була робота  "Будинок зі скалок" від режисера Сімона Леренґа Вільмонта про дітей з притулку на Донбасі. Однак фільм не отримав відгуку серед аудиторії. 

Вас також можуть зацікавити новини: