Пасажирку літака зняли з рейсу через відсутність бюстгальтера під одягом / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

У США пасажирку зняли з рейсу літака. Жінка стверджує, що це сталося через те, що вона не мала бюстгальтера під футболкою. Вона вимагає в авіакомпанії змінити свою політику. Про це інформує Business Insider.

Зазначається, що клієнт компанії Delta Air Lines Ліза Арчболд каже, що її вигнали з рейсу через відсутність бюстгальтера, і закликає перевізника змінити свою політику. За її словами, вона мала летіти з Солт-Лейк-Сіті до Сан-Франциско, втім співробітники авіакомпанії не погодилися з її одягом - вільною білою майкою без бюстгальтера.

Видання зазначає, що інцидент стався в січні та привернув увагу ЗМІ, але Арчболд лише тепер має юридичну підтримку. Її адвокатом є Глорія Оллред, яка брала участь у кількох резонансних справах про права жінок, зокрема представляла інтереси жінок, які звинувачували Дональда Трампа та Р. Келлі в сексуальних домаганнях.

Відео дня

За словами Арчболд, співробітниця сказала їй, що її одяг був "образливим" і "відвертим". Їй дозволили піднятися на борт літака лише після того, як вона одягла сорочку на ґудзиках, яку вона зав’язала навколо талії.

"Я стала мішенню і була приниженою. ... Я носила той самий одяг, який міг би носити будь-який чоловік. У мене груди менші, ніж у багатьох чоловіків на тому рейсі", - обурилася жінка.

У своєму листі Оллред поставила під сумнів, як носіння футболки без бюстгальтера узгоджується з політикою Delta про те, що зняття з рейса може бути необхідним, якщо одяг людини викликає "необґрунтований ризик образи чи роздратування".

Представник Delta повідомив ЗМІ, що авіакомпанія звернулася до клієнта з вибаченнями. При цьому видання нагадує, що це не перший випадок, коли жінку зняли з рейсу через те, що хтось поскаржився на її одяг. У 2019 році пасажирку American Airlines попросили закутатися в ковдру.

Останні новини авіакомпаній

У лютому найбільший авіаперевізник Німеччини скасував 90% своїх рейсів по всій Європі. Компанія Lufthansa була змушена піти на цей крок через 35-годинний страйк робітників, що розпочався 19 лютого о 20:00 і тривав до 7 ранку 21 лютого.

Більше 200 тисяч пасажирів постраждали від обмежень, які стосувалися аеропортів у Франкфурті-на-Майні, Мюнхені, Гамбургу, Берліні, Кельні, Дюссельдорфі і Штутгарті.

Також УНІАН повідомляв, що у січні найбільший фінський авіаперевізник Finnair скасував понад півтисячі авіарейсів через страйк профспілок проти уряду Фінляндії.

Вас також можуть зацікавити новини: