У РФ присвоїли український політичний мем / Скріншот

Російський лівий політик Сергій Удальцов опублікував популярний український політичний мем про кота і бабусю, лише з іншим підписом.

Український мем, перероблений під російські реалії, Удальцов розмістив на своїй сторінці у Facebook.

На зображенні є бабуся, яка тримає на руках кота, і нанесено такий текст: "Узнала, что внук голосовал за Единую Россию (в оригіналі – "Регіони" ("Партія регіонів") – Ред.). Переписала хату на кота".

Відео дня

Журналіст Аркадій Бабченко помітив крадіжку українського мема й на своїй сторінці у соцмережі порадив Удальцову "виплюнути бандерівську бяку".

"Бл*дь, вони навіть це сп*здили. Скажіть хто-небудь сталіністу Удальцову, чи що... Виплюнь бандерівську бяку, Сергію!.. А то кожен раз у Ростові ображається один Янукович (колишній лідер "Партії регіонів" Віктор Янукович – Ред.)", – зазначив він.

Український політичний мем присвоїли в РФ / Скріншот

Нагадаємо, в Україні мем про бабку і кота з'явився після того, як в Дніпродзержинську (перейменований у Кам'янське) влітку 2012 року розмістили білборд, на якому було написано: "Взнала, що внук голосував за Регіони. Переписала хату на кота".

Білборд не провисів довго – його заклеїли, а пізніше зняли.

Білборд, після появи якого зародився український політичний мем про бабусю та кота / i1.wp.com

Наприкінці жовтня 2012-го в Україні проходили вибори до Верховної Ради. Більшість голосів отримала "Партія регіонів" та президентом на той час теж був "регіонал" Віктор Янукович.

Янукович втратив владу в результаті Революції гідності – втік до Росії наприкінці лютого 2014 року й нібито живе у Ростові.

Нагадаємо, у Росії з 17 до 19 вересня 2021 року мають пройти вибори депутатів Держдуми Федеральних Зборів країни VIII скликання.

Партія "Єдина Росія" – найбільша в державі, це партія влади. Фактично лідером політсили є президент РФ Володимир Путін.

Сергій Удальцов не підтримує режим Путіна, однак і не є прихильником України. Політик говорив, що це Київ винен у загибелі "Боїнга" 777 рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році, а також підтримував незаконну анексію Криму Росією.