Жінка розповіла, як ходьба змінила її тіло / фото ua.depositphotos.com

Жінка розповідає, що вирішила провести експеримент, проходячи 20 тисяч кроків щодня протягом місяця, і це вплинуло на її організм більше, ніж вона очікувала.

У статті для NewsWeek Робін Лейрд розповідає, що не очікувала ніяких особливих результатів, адже після пандемії коронавірусу вона вже мала звичку проходити 15 тисяч кроків на день і не думала, що проходження додаткових 5000 кроків на день матиме якийсь сильний вплив. Однак результат від проходження 20 тисяч кроків на день її приємно вразив.

  • Вона стала швидше засинати та міцніше спати
  • Її постава стала кращою.
  • Тіло також стало трохи стрункішим і більш підтягнутим. Вона втратила кілька кілограмів жиру, але також набрала м’язів.
  • Вона стала відчувати себе більш емоційно стабільною та щасливою. 

"У мене був такий щасливий місяць, і я думаю, що багато в чому це було пов’язано з такою кількістю прогулянок", - зазначає вона.

Відео дня

Як знайти час на прогулянки

Як зазначає жінка, головний мінус такого заняття – це час, адже для більшості людей видається абсурдним присвячувати кілька годин на день звичайній ходьбі.

Водночас вона радить поєднувати прогулянки з іншими справами, які вам потрібно робити протягом дня, наприклад, слухати аудіокниги під час прогулянки, або дивитися фільми на біговій доріжці

"Я думаю, що більшість із нас недооцінюють, скільки часу ми маємо на день. Подумайте над цим. У нас 24 години в добі. Скажімо, ми спимо вісім з них, а ви працюєте з дев’яти до п’ятої, тож викиньте ще вісім годин. У нас все ще є вісім годин на день, що більш ніж удвічі більше, ніж потрібно вам для проходження 20 000 кроків", – додає жінка.

Вона також дала декілька порад, як підвищити результат від ходьби

  1. Ходьба з долонями вперед, щоб покращити поставу і змусити грудну клітку розкритися.
  2. Носити з собою маленькі обтяжувачі для щиколоток і зап’ястя, як спосіб отримати трохи більше тренувань сили та опору під час ходьби.
  3. Швидка ходьба — ще один спосіб отримати від прогулянок максимум користі
  4. Слідкувати за своїм тілом за допомогою трекерів активності. Це дозволить вам спостерігати, як змінюються ваші біометричні показники, коли ви збільшуєте щоденну кількість кроків, і це дасть додаткову мотивацію.

"Хочу підкреслити, що ця подорож – це не просто прогулянка. Це також прийняття невеликих змін і вдосконалень нашого розпорядку дня. Незалежно від того, починаєте ви з додаткової прогулянки чи набуваєте іншої позитивної звички, пам’ятайте, що шлях до трансформації починається з першого кроку", - ділиться жінка.

Раніше вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити, щоб "компенсувати" день сидіння.

Вас також можуть зацікавити новини: