
Якщо ви обожнюєте солоні огірки, то напевно шукаєте будь-який привід додати їх до свого прийому їжі. Але не скидайте з рахунків і розсіл. Він може стати в нагоді в набагато більшій кількості випадків, ніж ви думаєте. Цей пікантний, солонувато-кислуватий смак, який ми так любимо в огірках, здатний збагатити все: від мартіні з огірковим розсолом до заправок для салату, пише Tasting Table.
Видання взяло коментар у шеф-кухаря Біллі Парізі, власника Parisi's Italian Kitchen у Краун-Пойнт. І він порекомендував додавати огірковий розсіл у тісто для хліба...
За його словами, "додавання огіркового розсолу допомагає внести в тісто природні солі, трохи цукрів і зробити м'якушку ніжнішою завдяки оцту". Приміром, якщо прочитати склад на пляшці маринованих огірків Claussen, то можна дізнатися, що розсіл, конкретно в цьому випадку, містить оцет, сіль, трохи цукру (з кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози), спеції і трави.
Ця "тріада" - солодке, солоне і кисле - не лише надає хлібу характерного огіркового смаку, а й робить м'якуш більш повітряним і легким: оцет пригнічує формування глютену. Це робить тісто еластичнішим, з ним легше працювати, а структура готового хліба - м'якшою. Шеф Парізі радить додавати розсіл до "несолодких видів хліба, як-от заквасочного, житнього, білого, буханців тощо". Розсільна кислинка підсилює природну кислотність житнього або заквасочного хліба і гармонує з дріжджовим смаком білого або хрусткого сільського хліба.
Ще поради щодо хліба з розсолом від шефа Парізі
Шеф Парізі пояснює, як правильно включити розсіл у рецепт хліба. За його словами, його можна використовувати як основну рідину в рецепті, або достатньо буде, якщо він становитиме хоча б 30% від загального обсягу рідини.
Додавайте його в тісто в той самий момент, коли зазвичай додаєте воду або молоко - просто не змішуйте з молоком, тому що розсіл, швидше за все, згорне його.
Інші цікаві новини про продукти
Раніше УНІАН повідомляв, де краще зберігати яйця. Європейці, наприклад, вважають, що їх не обов'язково тримати в холодильнику. Американці з цим вкрай не згодні. Тому довелося відповідати вченим.
Крім того, ми розповідали, що буде, якщо їсти щодня помідори. Пам'ятаючи про те, що томати є потужним джерелом калію та вітаміну С, а також інших корисних речовин.