Дієтолог назвала продукти, що є "бустерами" для імунітету / ua.depositphotos.com

У зимовий сезон, коли лютує застуда та грип, всі ми шукаємо способи, як зміцнити імунітет і подбати про здоров’я. Багато хто звертається до дієтичних добавок для підтримки своєї імунної системи (наприклад, вітаміну С або добавок цинку), але насправді усі необхідні поживні речовини для зміцнення імунітету можна знайти прямо в продуктовому відділі супермаркету, пише Real Simple.

Як зазначає Колетт Міко, сертифікований дієтолог у Top Nutrition Coaching, фрукти та овочі відповідають багатьом поживним критеріям імуностимулюючої їжі, яка водночас зволожує організм і багата на вітаміни, мінерали та фітохімічні речовини. Однак деякі з них перевершують інші завдяки унікальній комбінації поживних речовин, що підвищують імунітет.

Ось дев’ять найкращих фруктів і овочів для імунної системи, які можна їсти цілий рік.

Відео дня

Червоний болгарський перець

"Червоний болгарський перець є чудовим джерелом вітамінів С і Е. Лише півсклянки нарізаного червоного болгарського перцю забезпечує понад 100 відсотків рекомендованої добової норми вітаміну С", — каже Міко.

Брокколі

Броколі є джерелом імунітету завдяки вмісту розчинної клітковини та вітамінів A, B6 і C. 03

Грейпфрут

Грейпфрут вирізняється серед інших цитрусових завдяки великій кількості вітаміну С. Один грейпфрут містить більше 100 відсотків вашої щоденної потреби у цьому вітаміні, а також розчинну клітковину, воду і вітамін А.

Шпинат

Шпинат є багатим джерелом антиоксидантів (зокрема, вітамінів А, С і Е), а також хорошим джерелом заліза, каже дієтолог.

Ожина

Ожина багата водою, вітаміном С і рослинними сполуками, але найбільше вирізняється великим вмістом клітковини - вісім грамів на чашку, що допомагає підтримувати мікрофлору кишечника.

Авокадо

Будучи чудовим джерелом рослинних сполук і вітамінів С і Е, авокадо, безсумнівно, стимулює імунітет, а також є одним із найкращих доступних джерел розчинної клітковини

Імбир

Корінь імбиру містить різноманітні антиоксиданти, які допомагають зменшити запалення, і має природні протимікробні та антибіотичні властивості, щоб допомогти запобігти інфекції, зазначає дієтолог.

Ківі

Ківі насичений клітковиною, рослинними сполуками, водою та вітамінами С і Е. 

Часник

Часник є потужним джерелом фітонутрієнтів. Також подрібнений, розжований або дрібно нарізаний часник вивільняє хімічний компонент аліцин, який збільшує вироблення білих кров’яних тілець, роблячи вашу імунну систему краще підготовленою для боротьби з інфекцією, зазначає дієтолог.

Раніше УНІАН писав про 9 продуктів, які дадуть вам 100% імунітет від застуди зимою.

Вас також можуть зацікавити новини: