Дієтологи назвали 9 продуктів багатих залізом, які варто вживати зимою  / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Залізо - це мінерал, необхідний для різних функцій організму. Одна з найважливіших з них полягає в тому, щоб допомагати людині підтримувати імунітет в організмі - захищати від сезонних хвороб, які особливо активно "нападають" на нас в осінньо-зимовий період. 

Деякі дослідження припускають, що рівень заліза в організмі людини може бути дещо нижчим у зимові місяці. Це створює не абиякий ризик, враховуючи, що після таких небезпечних вірусів, як грип, недостатній рівень заліза в організмі може призвести до анемії, пише NDTV.

Дієтологи називають 9 продуктів, які допоможуть забезпечити організм необхідною кількістю заліза зимою. 

Відео дня

9 продуктів, які слід вживати людині взимку

1. Шпинат. Шпинат є чудовим варіантом доповнення до вашого зимового раціону. Він має чимало заліза у своєму складі та допоможе вашому тілу покращити циркуляцію кисню в крові та знизити відчуття втоми за рахунок вироблення так званих "кров'яних тілець", стверджують фахівці. 

2. Сочевиця. Це рослина з бобових культур, яку смачно вживати взимку у вигляді гарячої каші чи супу. Додаючи сочевицю до раціону, ви не тільки збільшите кількість заліза у тілі, також ви підтримаєте рівень своєї енергії та здоров'я м'язів у складний "зимовий період".

3. Курага. Курага - це зручний і смачний перекус, яким можна не тільки забезпечити тіло залізом, але і замінити "шкідливі" солодощі. Наприклад, замість вафель та цукерок, вживати з чаєм курагу. Вона також є хорошим джерелом вітаміну С, який допомагає у засвоєнні заліза.

4. Гарбузове насіння. Ще один корисний варіант перекусу, який додатково містить такі мінерали, як магній та цинк. Разом із залізом ця комбінація здатна як слід підтримати вашу імунну систему.

5. Тофу. Гарне джерело заліза для людей, які підтримують вегетаріанство. Ним можна замінити м'ясо у своєму раціоні. Однак, якщо ви не "веган", ліпше вживати і те, і те, чергуючи корисні компоненти в обідах та вечерях. 

6. Кіноа. Це безглютеновий злак, який містить значну кількість заліза. Ця зернова культура також багата на клітковину та незамінні амінокислоти, яких потребує наш організм. Тож кіноа має займати почесне місце в списку ваших продуктів на зиму.

7. Устриці. Це ще одне фантастичне джерело заліза для тіла. Цей морський делікатес також містить багато селену та цинку. Тому, окрім "плюса" для імунітету, вони здатні покращити загальний стан здоров'я.

8. Чорний шоколад. Ми звикли, що шоколад - це "некорисне" солодке, але саме чорний концентрований шоколад з високим вмістом какао є надзвичайно гарним джерелом заліза. Тому не бійтеся купувати та вживати його з користю. 

9. Нут. Він не тільки багатий на залізо, але й містить велику кількість білка та харчових волокон. Наявність нуту у зимовому раціоні може допомогти підтримувати здоровий рівень заліза в крові.

Здоровий різноманітний раціон - це запорука гарного почуття для людини у будь-який сезон року. Однак, якщо у вас є різкий дефіцит якихось компонентів або проблеми зі здоров'ям, перша допомога - це лікар. Згадані продукти, перш за все, рекомендації, як людина може допомогти своєму організму отримати все необхідне взимку. 

Здоровий раціон - це про користь для серця

Нещодавно відомий американський кардіолог Елізабет Клодас також згадувала про одну важливу перевагу, яку може отримати людина, дотримуючись здорового харчування. Вона заявила, що харчова звичка давати своєму тіло все, чого воно потребує під час вживання їжі - вихід №1 у питанні підтримки здоров'я серця. Лікар пояснила, як це працює та навела приклад, з яких продуктів складається її раціон

Вас також можуть зацікавити новини: