Французький тост може здатися простим у приготуванні, але найчастіше ми робимо його неправильно / фото ua.depositphotos.com

Французькі тости - одна з найпопулярніших страв для сніданків, бранчів та пізніх сніданків, яку можна замовити в ресторані або приготувати вдома. Але найчастіше ми смажимо хліб неправильно, зазначає Parade

Там пояснюють, як самостійно вдома приготувати пухнасту стопку французьких тостів, обсмажено до золотистої скоринки й, за бажанням, покриту ще й чимось солодким.

Який хліб найкраще підходить для французьких тостів? Видання радить обирати хліб чаллах, хліб на заквасці, хліб бріош, техаський тост, французький хліб, бутербродний хліб.

Відео дня

Інгредієнти для приготування французьких тостів:

  • Хліб, якому ви віддаєте перевагу;
  • яйце та яєчні жовтки;
  • ванільний екстракт;
  • мелена кориця;
  • коричневий цукор;
  • молоко жирністю 1,5% (75 мл).

Як замінник ванільному екстракту, можна взяти: мигдальний екстракт, мед або агаву, бурбон, ванільне мигдальне молоко, ванільне морозиво, ванільний порошок або насіння справжніх ванільних бобів, кленовий сироп.

Як приготувати домашні французькі тости

  1. Наріжте свіжий буханець хліба скибочками завтовшки 2,5 см;
  2. Викладіть скибочки на решітку для випікання, розклавши їх рівними рядами. Запікаємо скибочки французьких тостів протягом 12-16 хвилин, щоб хліб підрум'янився.
  3. Далі готуємо заварний крем. У невеликій мисці змішайте яйце, жовтки, ванільний екстракт, корицю і коричневий цукор, молоко - збийте до рівномірної консистенції.
  4. Виливаємо заварний крем у форму (як на пиріг, щоб було зручніше), занурюємо скибочки тостів на 15-20 секунд з кожного боку. Важливо не перетримати тост, щоб він не розкришився.
  5. Розігрійте сковорідку, додайте трохи олії та обсмажте кожну скибочку хліба по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
  6. Готуйте партіями, по 6 скибочок на сковорідку за раз, поки не приготуються всі тости.

Подавайте тости вершковим маслом і кленовим сиропом або з іншими варіантами топінгу - все на ваш смак.

Що приготувати на сніданок - смачні ідеї

Раніше ми пропонували кілька швидких варіантів сніданків. Серед рецептів: яєчня з беконом, омлет в горнятку, бутерброд з паштетом з яєць тощо. Останній дозволить смачно поснідати, навіть якщо вдома немає світла та газу. Як почати свій ранок з подібними стравами - читай в матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: