Ілюстрація \ REUTERS

Об'єкт з переробки твердих відходів, який знаходиться в канадському окрузі Метро-Ванкувер, займеться утилізацією канадського сміття з Філіппін.

Читайте такожВчені знайшли в Середземному морі новий острів з пластикового сміття

Як очікується, все сміття буде перероблене до кінця літа, йдеться в повідомленні прес-служби округу, передає kommersant.

Відео дня

Обране підприємство знаходиться поруч з портом Ванкувер, що полегшить доставку сміття. Цей об'єкт, на думку місцевої влади, є «найбільш екологічно стійким» варіантом для отримання енергії та ресурсів зі сміття, яке не може бути повторно використане або перероблене. Згідно з дослідженнями, що проводилися на Філіппінах в 2014 і 2015 році, відходи в основному складаються з паперу та змішаного пластику з низьким вмістом забруднюючих речовин.

Це сміття було незаконно відправлене для переробки приватним канадським підприємством на Філіппіни в 2013-2014 роках. З 103 контейнерів з відходами 34 вже утилізовані. У травні 2019-го президент Філіппін Родріго Дутерте доручив уряду найняти приватну судноплавну компанію, щоб доставити решту 69 контейнерів з сміттям в територіальні води Канади. Канада пообіцяла взяти на себе всі витрати на транспортування і знищення відходів.