Зйомка всередині "китової в'язниці" заборонена / фото flickr.com/edith_s

У Центр адаптації морських тварин в бухті Середня Приморського краю РФ, скандально відомий як «китова в'язниця», почали водити дитячі екскурсії.

Читайте такожСин відомого океанографа Кусто взявся рятувати заґратованих в Росії китів (відео)

Зоозахисниці Ніні Зиряновій вдалося сфотографувати, як десятки дітей у супроводі дорослих проходять на територію "китової в'язниці" і йдуть до вольєрів. Відповідне відео вона виклала у своєму акаунті в Instagram.

Відео дня

"Двоє чоловік з цієї групи сказали, що сюди привезли дитсадівців з Находки. За їх словами, представники "китової в'язниці" приїжджали до них і запрошували дітей на безкоштовну екскурсію", - розповіла РИА Новости зоозахисниця.

Вона припустила, що безкоштовні екскурсії проводяться для того, щоб тварини звикали до присутності людей. Зирянова зазначила, що один із співробітників центру попереджав, що зйомка всередині заборонена.

"Там було близько 100 дорослих і дітей", - зазначила співрозмовниця.

У компанії "Афаліна" повідомили, що керівництво поки не буде коментувати факт проведення екскурсій.

УВАГА! У китовій в'язниці проводять екскурсії, замість того, щоб відучити тварин від людей. ПРОШУ МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ! . Сьогодні, 2 червня 2019г, я, Ніна Зирянова, зафіксувала, як до воріт китової в'язниці подьехал великий автобус і більше десяти машин, з яких вийшло близько 100 дорослих і дітей. . Я запитала, для чого вони приїхали, мені відповіли, що на екскурсію. Дивіться актуальну папку моїх сторіс: "2.06.19 екскурсії" . ЦЕ ПІДТВЕРДЖУЄ, ЩО У КИТОВІЙ В'ЯЗНИЦІ НЕ ПРОВОДЯТЬ РЕАДАПТАЦІЮ КОСАТОК І БЕЛУШАТ, А ЗНАЧИТЬ НЕ ГОТУЮТЬ ЇХ ДО ВИПУСКУ НА СВОБОДУ. . Ті, що огранизовали китову в'язницю, ігнорують Президента Росії! Ігнорують фахівців з морських ссавців, у тому числі і команда Кусто і більше 50 знаменитостей, які просять випустити тварин на волю! . Ті, що силоміць утримують дітей Косаток і Білух в китової в'язниці ДИСКРЕДИТУЮТЬ РОСІЮ ПЕРЕД УСІМ СВІТОМ! . китова в'язниця - це ганьба Росії. . Адже весь Світ відмовляється від зоотюрем-дельфінаріїв, весь Світ відмовився від вилову морських ссавців для зоотюрем! Але китової в'язниці в бухті Середньої продовжують цей жах. . Кажуть, що китайці, для своїх зоотюрем-океанаріумів, готові платити за 1 Косатку ~ 12 МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ... У китовій в'язниці все ще заточені 10 Косаточек і 78 Белушат - уявляєте, які це гроші? . ЭкоВахта Сахаліну @sakhalinwatch виграла Суд, який постановив, що дозволи на вилов і Косаток і Белушат видані незаконно! А це означає, що цих дітей утримують у китовій в'язниці незаконно! . 3 листопада 2018г, на березі бухти Середньої, на мене напали і обікрали три співробітника китової в'язниці. Я написала заяви в поліцію, прокуратуру, до губернатора ПК. Заведено кримінальну справу, але його навмисно затягують. Докладні пости в моєму instagram. . Про напад на мене, за допомогою @lisitsyn_sakhalin дізналися всі ЗМІ. І це спровокувало такий величезний суспільний резонанс - Весь Світ дізнався про свавілля, це у китовій в'язниці! . #КИТОВАЯТЮРЬМА #ПОЗОРРОССИИ #свободукосаткам #свободубелухам #бухтасредняя #приморскийкрай #лівадія #знахідка #владивосток #кожем'яко #мінприроди #прокуратура #freeanimals #freethewhale

A post shared by Nina HappyRich (@ninahappyrich) on

Раніше російські та іноземні вчені, в тому числі група дослідника океанів Жан-Мішеля Кусто, рекомендували почати реадаптацію тварин для якнайшвидшого випуску, в тому числі почати годувати їх без присутності людей і в цілому обмежити контакт з людиною.

Історія з "китовою в'язницею" стала відома після того, як в Greenpeace у жовтні минулого року заявили, що готується незаконний продаж з Росії в Китай 13 червонокнижних косаток, за останні п'ять років туди вивезли 15 цих ссавців. Зазначалося, що 11 з 13 косаток знаходилися недалеко від Находки в бухті Середня.