Особи, які викрали папуг, ще не затримані / фото Facebook Людмили Денисенко

Пару зеленокрилих папуг ара, яку днями викрали із Луцького зоопарку, правоохоронці знайшли та повернули до закладу.

Як повідомила кореспонденту УНІАН директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко, вчора о 22.00 папуги були передані у зоопарк.

За її словами, самець помер через 20 хвилин після повернення.

«Самка Ельза залишилася, загинув самець Тошик. Зараз вона у стресовому стані. Коли ми їх почали випускати у вольєр, самочка вийшла, а, коли я взяла Тошика, у нього були вже зовсім холодні кінцівки. Кровообіг у нього був порушений, бо птах був зв’язаний, до кістки розірвана шкіра на кінцівках, пошкоджене крило, травма голови…. Наразі тіло самця відправили на експертизу для встановлення причин смерті. Хоч оглядово і наш ветлікар, і я як керівник, знаючи цих птахів, зробили свої висновки. Дуже добре, що самка почала їсти. Допомагатимуть їй адаптуватися наш ветеринар і працівники зоопарку», - розповіла Денисенко.

Тіло самця відправили на експертизу / фото Facebook Людмили Денисенко

Директорка не виключає, що самця зв’язаним тримали в коробці.

«У неї теж неприродньо загнутий хвіст. У нас просторий вольєр, так як птах великий, їм є де повернутися», - зазначила Денисенко.

фото Facebook Людмили Денисенко

Вона розповіла, що наразі в зоопарку вжито додаткових заходів безпеки.

Як повідомив кореспондентові УНІАН головний спеціаліст відділу сектору комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області Олег Плазовський, наразі особи, які вчинили крадіжку папуг з Луцького зоопарку, не затримані, тож поліція в інтересах слідства не коментує цю подію.

За його словами, триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.

Як повідомляв УНІАН, у Луцьку із зоопарку в ніч на 29 жовтня викрали самця та самицю зеленокрилих папуг ара.

За словами директора зоопарку Людмили Денисенко, зловмисники виламали двері у спеціальному павільйоні, де перебували папуги, та викрали їх.