Названо вулиці з підвищеним рівнем шкідливих речовин у повітрі / фото: УНІАН

У Києві з 29 жовтня по 4 листопада зафіксували перевищення гранично допустимих концентарцій шкідливих речовин у повітрі.

Про це йдеться в повідомленні Центральної геофізичної обсерваторії ім. Срезневського.

Читайте такожБагато води, фрукти та вологе прибирання: як вберегтися від київського смогу (відео)

Відео дня

Зокрема, на проспекті Перемоги (поблизу метро «Святошин») та Бессарабській площі у 1,2-1,3 раза перевищено рівень завислих речовин.

Приблизно в три рази більше діоксиду сірки зафіксовано на площах Перемоги і Бессарабській, проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка; у 1,6-2,6 раза – на всіх інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37, де середньодобовий вміст не перевищував рівень ГДКс.д.

На вулицях Інженера Бородіна, Каунаській, проспекті Перемоги концентрація діоксиду азоту перевищена в 4,2-4,9 раза; на площах Деміївській, Бессарабській, Перемоги та Оболонському проспекті – в 3,2-3,8 раза; на усіх інших постах спостережень – у 2,1-2,8 раза, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось.

Перевищення вмісту формальдегіду в 2,0-2,4 раза встановлено на всіх постах міста, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось.

Загалом на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії, де проводились щоденні спостереження за забрудненням атмосферного повітря міста, впродовж вказаного періоду було проаналізовано 1503 проби повітря.

Порівняно з попереднім тижнем спостерігалось деяке зниження середньодобових концентрацій оксиду вуглецю, діоксиду азоту та формальдегіду, вміст інших забруднювальних речовин у повітрі майже не змінився.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня у Києві упродовж декількох днів спостерігався осінній смог й фіксувався високий рівень забруднення повітря.