Виготовлені деталі будуть менше важити / фото Ford

Компанія Ford вирішила створювати автозапчастини з відходів від приготування кави у McDonald's – це допоможе зробити автомобілі більш екологічними.

Про такі плани компанії пише The Verge.

Читайте такожУ Швеції Coca-Cola планує повністю перейти на тару з переробленого пластикуДля створення автокомпонентів планують використовувати лушпиння, яке утворюється при обсмажуванні кавових зерен. У McDonald's кажуть, що щорічно в США кілька мільйонів кавового лушпиння перетворюють на садові добрива або вугілля.

Відео дня

Виготовлені з такого біопластика деталі будуть менше важити, що дозволить автомобілям підвищити паливну ефективність і понизити викиди CO2.

Для створення біопластика з кавових відходів їх нагрівають до високої температури в умовах низького вмісту кисню. Додатково до цього домішують пластик інших сортів і додаткові речовини. У результаті виходять гранули з яких можна формувати деталі різної форми.

Властивості кавового біопластика роблять його гарним матеріалом для корпусів ламп головного світла, компонентів салону та інших внутрішніх елементів. Виготовлені з нього деталі виходять на 20% легше традиційної пластмаси та вимагають на 25% менше енергії для виробництва.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Україні дозволили будувати дороги зі шлаків і золи.