Ілюстрація REUTERS

Бразилія скорочує зусилля з боротьби з екологічними злочинами на фоні спалаху COVID-19, попри побоювання експертів, що зниження рівня захисту може призвести до різкого збільшення вирубки лісів.

Про це Reuters повідомив офіційний представник агентства з охорони навколишнього середовища Ibama.

Зазначається, що більшість співробітників агентства – віком від 60 років та є вразливими для COVID-19 через вже наявні серйозні захворювання. Тому в агентства немає вибору, заявив один зі співрозмовників.

Відео дня

Читайте такожКораловий риф біля берегів Австралії знову пережив масове вимирання

Ibama не оновлювало штаб працівників уже багато років у зв’язку зі скороченням державного фінансування.

Водночас інші джерела пояснили, що хоч й рядові польові агенти стурбовані своїм власним здоров’ям і ризиком захворіти на небезпечну недугу, але загалом така політика може мати серйозні екологічні наслідки.

Бразилія охоплена понад 60% лісами Амазонки – найбільшого у світі тропічного лісу, який поглинає величезну кількість парникових газів, що викликають зміни клімату.

Президент країни Жаїр Болсонару захищає розвиток регіону Амазонки, стверджуючи, що він є найкращим способом вивести бразильців зі злиднів. Але спалахи вирубки лісів можу зірвати південноамериканську угоду про вільну торгівлю з ЄС і негативно вплинути на експорт товарів.