rosneft.ru

Як повідомляє ТАСС з посиланням на відомство, розроблені за дорученням уряду РФ поправки в Водний кодекс вже направлено до Мін'юсту для підготовки висновку. Раніше документ був узгоджений з усіма зацікавленими федеральними органами виконавчої влади.

В даний час Водний кодекс РФ забороняє розвідку і видобуток загальнопоширених корисних копалин у межах водоохоронних зон, ширина яких становить 500 метрів.

У Мінприроди наголошують, що реалізація зазначеної норми закону, наприклад, на території Сахаліну, призводить до неможливості розробки вже розвіданих і поставлених на державний баланс родовищ. Враховуючи той факт, що Сахалінська область є єдиним в Росії острівним суб'єктом, заборона негативно відбивається на економіці регіону, зокрема, будівельної галузі, що використовує інертні будівельні матеріали.

Відео дня

Читайте такожУ Червоному морі біля берегів Ємену з'явилися два нових острови

На Сахаліні 90%, а на Курильських островах 100% родовищ піску та до 50% родовищ будівельного каменю розташовані в межах водоохоронних зон морів. Як правило, більшість з них знаходиться в безлюдній місцевості і освоюється вже протягом багатьох років, при цьому альтернативи заміни подібним родовищам на території Сахалінської області не виявлено, йдеться в повідомленні.

Неможливість здійснення видобутку загальнопоширених корисних копалин у водоохоронних зонах морів в подальшому призведе до необхідності їх доставки з материкової частини РФ або з-за кордону, що спровокує збільшення вартості і термінів виконання будівельних робіт.