Reuters

Як повідомляє центр новин ООН, нову програму представили 16 листопада на Конференції по зміні клімату в Марракеші.

Повідомляється, що в своєму виступі на Конференції генеральний директор ФАО Граціану да Сілва закликав збільшити міжнародне фінансування програм по боротьбі зі зміною клімату в області сільського господарства, на частку якого припадає майже 20 відсотків усіх викидів парникових газів.

"Ми можемо перетворити сільське господарство, зробити його якомога більш продуктивним і стійким. Це перетворення допоможе вирішити проблеми голоду, бідності та зміни клімату", - заявив ООН.

Відео дня

Читайте такожКліматологи винайшли новий спосіб прогнозування посухи на островах

При цьому гендиректор ФАО привернув увагу до проблеми дефіциту води, яка посилюється через зміни клімату та зростання чисельності населення планети. Вже сьогодні брак води відчувають приблизно дві третини населення земної кулі, у тому числі в розвинених країнах світу.

"Від Каліфорнії до східних провінцій Китаю, від Йорданії до південної Африки майже чотири мільярди людей - а це приблизно дві третини населення земної кулі - стикаються, принаймні, періодично, з гострою нестачею води", - зазначили в ФАО.

При цьому да Сілва впевнений, що ліквідація дефіциту води являє собою одне з головних завдань у просуванні екологічно дружнього сільського господарства. Він закликав всі країни і партнерів приєднатися до ініціативи ФАО.

Як повідомляв УНІАН, за даними ООН дефіцит водних ресурсів зачіпає більше 40% жителів Землі.