В Австралію йде холод / Фото УНІАН

Австралійське бюро метеорології попередило про зниження температури до більш низьких за середні показників наприкінці квітня у всіх південних регіонах країни вперше за 50 років.

Грози з сильними вітрами і градом будуть супроводжувати холодний фронт, який охопить весь регіон, пише Aljazeera.

Очікується, що четвер буде найхолоднішим днем, в північній частині Південної Австралії, північно-західному штаті Новий Південний Уельс і південно-західному Квінсленді, і, згідно з прогнозами, будуть зафіксовані найнижчі в квітні температури з 1960-70-х років.

Відео дня

Читайте такожЕко-активістка Тунберг визнала, що її рух майже нічого не добився, а діти повинні ходити в школу (фото)

Часом дощ буде сильним: в деяких районах штату Вікторія і Нового Південного Уельсу випаде 30 міліметрів дощу, а в альпійських районах може бути до 120 мм. Також можливий сніг.

До п'ятниці холодне повітря досягне південно-східного Квінсленда, а денні високі температури опустяться на 5-12 градусів за Цельсієм нижче середнього. Після не по сезону холодних і вітряних вихідних, наступний тиждень обіцяє повернутися до більш сухої і м'якої погоди.

У період з березня до травня у Австралії триває осінь, а від червня розпочнеться зима, що є причиною низьких температур та опадів. 

Як повідомляє УНІАН, Австралія, а також Нова Зеландія, 28 квітня 2020 року почали послаблювати карантин. Після цього серфери ринулися на пляжі.