В Україні вирують масштабні пожежі / УНІАН

Станом на сьому ранку 3 травня пожежі у Чорнобильскій зоні, а також у лісових масивах Житомирської області локалізовані. Гасіння окремих осередків тління триває.

Читайте такожВогонь знищив близько 5% заповідника у Чорнобильській зоні

Про це повідомляється у ранковому зведенні на сайті ДСНС України. Зокрема, у Зоні відчуження рятувальники надають допомогу у гасінні окремих осередків тління торф’яників в осередках пройдених вогнем. Всього до гасіння залучено 173 особи та 56 одиниць техніки.

Відео дня

Водночас повідомляється, що пожежі у лісових масивах  на території Овруцького, Лугинського та Олевського районів Житомирської області локалізовані.

Рятувальники допомагають працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків тління лісової підстилки, пеньків та деревини. Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 327 людей та 62 одиниці техніки.

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновились.  Президент України Володимир Зеленський 26 квітня облетів на гелікоптері ділянку, яка постраждала внаслідок пожежі у Зоні відчуження ЧАЕС та заявив, що вогнем знищено понад 11 тис. гектарів лісу.

Пожежі на Житомирщині також почалися 4 квітня. Вогонь з лісів розповсюджувався на населені пункти, згоріли десятки житлових будинків. Поліція Житомирщини відкрила низку кримінальних проваджень за фактами масштабних пожеж у лісах.