Ілюстрація / REUTERS

Німецький автовиробник Porsche негайно припиняє продаж нових автомобілів в Європі через невідповідність новим екологічним нормам, повідомила в ексклюзивному матеріалі газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише ПРАЙМ.

"Виробник спортивних автомобілів Porsche негайно припинив продаж всіх нових автомобілів. Причиною є перехід на нові цикли виміру вихлопів WLTP і RDE, які спричинили за собою більш жорсткі вимоги як до процедури допуску під час випробувань, так і при експлуатації в реальних дорожніх умовах", — пише газета.

Нові норми поступово набирають чинності з вересня цього року. Бензинові двигуни як правило можуть вкластися в ці межі, тільки якщо вони обладнані фільтрами твердих часток, зазначає FAZ.

Відео дня

Читайте такожУ Німеччині почали діяти перші заборони на дизельні авто

З п'ятниці на інтернет-сторінці конфігуратора з'явилося оголошення: "Обрана модель короткочасно недоступна в якості нового автомобіля вільної конфігурації з причини майбутньої модельної ревізії". А в центрі Porsche покупцеві повідомили, що нових автомобілів моделей Cayenne і Panamera доведеться чекати щонайменше до березня 2019 року, пише газета. Офіційної заяви Porsche з цього приводу поки не надходило.

Агентство Рейтер у свою чергу з посиланням на представника Porsche повідомляє, що мова йде лише про обмеження продажу. "Тимчасово буде обмежено пропозицію. Але ми не припиняємо продаж нових автомобілів", — повідомив агентству представник компанії в Штутгарті.