Лондонський зоопарк опублікував рентгенівські знімки п'яти своїх мешканців (загалом у зоопарку живе 18 тисяч тварин), зроблені під час регулярного медичного огляду, - на них можна побачити, наприклад, броненосця Маріона.

Відео дня

Читайте такожБерлінський зоопарк показавши рідкісних тигренят

Знімки N+1 надала прес-служба зоопарку. Лондонський зоопарк - найстаріший в світі науковий зоопарк, він відкрився у 1828 році, і ним керує Лондонське зоологічне товариство. За допомогою рентгена ветеринари зоопарку регулярно оцінюють стан здоров'я тварин, при цьому останніх спеціально навчають спокійно вести себе на оглядах і навіть підставляти хвіст, щоб здати кров для аналізу.

На оприлюднені знімки потрапили великоголова черепаха Насі (відноситься до рідкісних видів за класифікацією Міжнародного союзу охорони природи), броненосець Маріон, арізонський отрутозуб Джилл, гекон струмі Пі-Бі і маїсовий полоз Корнеліус. Медсестра зоопарку Хезер Макінтош, чиї слова цитує прес-служба зазначила, що їй особливо подобаються саме рентгенівські знімки змій, на яких можна розглянути від 200 до 400 хребців цих тварин.