opogode.ua

"Дивні сліди помітив у районі Чічвінскіх гір (Прикарпаття), де зараз безліч відпочиваючих. А мої друзі, які відпочивають в околицях Яремче, помітили схожі сліди недалеко цього популярного туристичного курорту. Якось неспокійно на душі відразу стало. Все-таки не хочеться посеред лісу ніс у ніс зіткнутися з клишавим" - написав у соцмережах житель Івано-Франківська Ілля Камінський.

До речі, місцеві інструктори з пішого туризму радять відмовитися від тривалих прогулянок по горах поодинці або невеликими групами, пише kp.ua.

Читайте такожУ Флориді за вихідні знищили понад 300 ведмедів

Відео дня

А ось екологи, навпаки, заспокоюють численних туристів - клишоногі, навіть прокинувшись серед зими, не поспішають знайомитися з людьми.

"Така нестабільна погода збиває всі біоритми життя ведмедів, які прокидаються і відправляються на пошуки їжі, - розповів еколог Тарас Сорочинський. - Ведмідь - небезпечний звір, голодний і нервовий. Але в пошуках їжі він нишпорить по лісі , і не поспішає підходити надто близько до гірських сіл, до місць скупчення людей. Ведмідь - тварина обережна, рідко потрапляє на очі людині".