Київщину "штурмують" десятки вантажівок з львівським сміттям / Facebook - Роман Бочкала

До полігону села Проліски Бориспільського району Київської області вантажівками привезли 40 тонн побутових відходів зі Львова, повідомив журналіст Роман Бочкала.

Читайте такожУ Чернігівській області спіймали водія вантажівки, який викинув 12 тонн львівського сміття

За його словами, фури зі сміттям прибули на місце тихо, «щоб ніхто не бачив».

Відео дня

«Активісти «Стоп корупції» викликали поліцію. Свавілля припинили. Дивна історія. Фури сюди їдуть не вперше. Тому там і відбувається громадський моніторинг. Минулого тижня було зупинено 18 вантажівок за день! В іншу добу - ще 20. Під супроводом поліціі їх доправили назад до Львову. Відкрили кримінальне провадження. Але чомусь сміття знов везуть саме сюди», - вказав Бочкала у Facebook.

За його словами, звалище у Пролісках вичерпало свій ресурс та офіційно закрите. Договору з сільрадою на захоронення чи зберігання цього сміття немає.

«У львів`ян є лише договір з якоюсь ТОВкою «рога і копита» на переробку цього непотребу на даному звалищі. От тільки ця фірма до сміттєзвалища в Пролісках ніякого відношення немає», - зазначив журналіст.

За його словами, наразі опір завезенню сміття чинять лише місцеві мешканці та активісти.

У травні повідомлялось, що на Рівненщині, між селами Кам'янка та Антонівка, знайшли купи львівського сміття. Про походження вантажу, кажуть місцеві жителі, свідчать товарні чеки, знайдені серед непотребу. Люди обурені, що відходи на санкціоноване звалище тепер мають перевозити коштом сільради.