Мінекології анулювало більше половини ліцензій на утилізацію небезпечних відходів / bm.img.com.ua

Про це заявив міністр Остап Семерак, повідомляє прес-служба Мінекології.

«Упродовж 2016 року міністерство перевірило 74 суб'єкти господарювання, які мають ліцензії на проведення господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами», - відзначили в прес-службі, додавши, що за підсумками перевірок у Київській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій і Херсонській областях ліцензії для 45 компаній було анульовано.

Читайте такожВ Австрії більшість великих супермаркетів відмовились від поліетиленових пакетів

Відео дня

Також повідомляється, що ще 29 компаній, які були перевірені, отримали розпорядження усунути виявлені порушення.

«Прогнозовані результати: більш як половина підприємств виявилися фактично не здатними виконувати заявлену роботу. Часті випадки, коли комісія фіксувала не тільки порушення необхідної документації, а й відсутність підприємств за вказаними адресами», - зазначив Семерак, додавши, що з 30 січня комісія Мінекології почне перевірку відповідних компаній у Києві.

У прес-службі також нагадали, що згідно з ліцензійними умовами, прийнятими Кабміном 13 липня 2016 року, підприємства, які працюють у сфері поводження з небезпечними відходами, повинні були впродовж двох місяців привести свою діяльність у відповідність новим вимогам.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня Кабмін доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Мінекології провести перевірку і інвентаризацію сміттєзвалищ побутових відходів, а також розробити ефективну систему поводження з ними.

Наступним важливим етапом державної політики, на думку Семерака, має бути розробка Національної стратегії поводження з відходами, яка стартувала на початку червня минулого року.

У липні було ухвалено нові ліцензійні умови для поводження з небезпечними відходами. Через два місяці після їх прийняття Мінекології ініціювало перевірки компаній-ліцензіатів на предмет відповідності їх діяльності закону.