Фото facebook.com/ruslan.strelets

Виконуючий обов'язки міністра захисту навколишнє середовище та природних ресурсів Руслан Стрілець розповів про наслідки ракетних ударів по екологічно небезпечним об'єктам.

Зокрема, він нагадав, що сьогодні вночі сталися вибух та пожежа на нафтобазі у с. Крячки Васильківської громади Київської області.

Крім того, є інформація про потрапляння російських снарядів у загорожу ДСП "Об'єднання "Радон".

Відео дня

"Наразі системи моніторингу на підприємствах працюють у штатному режимі. Перевищень не зафіксовано. Сховище радіоактивних відходів не пошкоджено. Загрози населенню, працівникам, забезпечення та будівлям немає", - зазначив Стрілець.

За словами Стрільця, воєнні та збройні конфлікти завжди завдають значних втрат довкіллю, але зараз дії РФ створюють загрозу техногенної катастрофи не тільки для України, а й для всієї Європи.

"Психологічний тиск на українців продовжується. Але ми не здаємось, зберігаємо спокій та віримо в наші ЗСУ! ", - додав він.

Фото facebook.com/ruslan.strelets
Фото facebook.com/ruslan.strelets

Бомбардування Росією радіоактивного об'єкта Києва та ракетні удари по Василькову

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі, 27 лютого, під час бомбардування столиці російські ракети потрапили в місце утилізації радіоактивних відходів Київського відділення держпідприємства "Радон", розташованому на Лівому березі міста.

Вранці в КМДА повідомили, що підвищення рівня радіації на Лівому березі столиці не зафіксовано.

Також сьогодні вночі російські загарбники завдали ракетних ударів по Василькову, що спричинило пожежу на нафтобазі "КЛО".