В Україні варто ввести відповідальність за еко-тероризм, який відволікає суспільство від вирішення реальних екологічних проблем.

Як повідомляє "5 канал", за підрахунками фахівців, в Україні лише четверта частина екологічних організацій є справжніми, а усі інші відкрито займаються "еко-тероризмом" і вимаганням грошей від підприємств.

Натомість, на думку експертів, якби усі ці екологи були справжніми, у них була б інша пріоритетність – їх більше б цікавили не "точкові" об’єкти, а глобальні: стан питної води, порятунок річок, масова вирубка та вивезення лісу, якісний і чесний моніторинг повітря. Приміром, ніхто навіть і не знає випадків, коли еко-активісти притягали до суду за спалювання листя, яке разом з транспортом є першочерговими забруднювачами повітря, яким ми дихаємо.

Відео дня

"Для Києва і для таких мегаполісів транспорт – це найбільший забруднювач. А восени – це спалювання навколишніми селами сміття, і Києві теж дехто палить листя. Якщо ви подивитеся на платформу SaveEcoBot чи Pollution, то восени у нас жахлива картина", – пояснює професор та екологічний експерт Володимир Боголюбов.