Гори одягу із секонд-хенду / Скріншот

На ринку Кантаманто у Гані викидають більшу частину секонд-хенд-одягу. Те, що віддали на переробку чи доброчинність десь в Америці, Європі чи Китаї, звозять сюди.

Щотижня сюди привозять 15 млн одиниць "секонду". Про це йдеться в сюжеті ВВС.

"Частка одягу так званої швидкої моди зростає загрозливими темпами", - розповідають журналісти.

Відео дня

Читайте такожІзраїль першим у світі заборонив натуральне хутро в модній індустріїЯк розповідаються самі продавці на ринку Кантаманто, часто привезені речі пошматовані чи зіпсовані, їх ніхто не купує. Тож гори "секонду" лише ростуть.

Так, кореспондент ВВС Томас Нааді побував на головному могильнику "швидкої моди". Він розповів, що приблизно 40% завезеного одягу йде на це звалище. Шторми руйнують ці гори одягу й відносять сміття у відкрите море.

Скріншот
Скріншот

Щодня з ринку Кантаманто вантажівки з неякісним одягом їдуть на це звалище. "У країнах Заходу за 15 років продажі одягу зросли на 60%, і це видно по тому, як тут швидко ростуть гори сміття", - підсумували журналісти.

Раніше журналісти розповідали, що якщо ви приходите в секонд-хенд й купуєте річ, яка вам здається новою, то насправді вам не здається. У Великій Британії частину покупок просто викидають. А згодом вони опиняються у сортувальних центрах. А вже звідти ці речі їдуть до Африки та Східної Європи.

Вас також можуть зацікавити новини: