Триває підготовка до початку будівництва Київської обхідної дороги у рамках програми Президента «Велике будівництво». Одна з ділянок дороги, між трасами М-07 Київ — Ковель та М-06 Київ — Чоп, має пройти територіями Київського та Клавдієвського лісових господарств. Ділянка зараз перебуває на етапі проєктування, але, як наголосив Укравтодор у Facebook, незалежно від остаточного варіанту проєкту, він обов’язково передбачатиме компенсаційну висадку дерев.

Заява Укравтодору була опублікована у відповідь на заяву Української природоохоронної групи (UNCG) щодо того, що будівництво цієї ділянки начебто може призвести до знищення 40 гектарів лісу.

«Замість кожного видаленого дерева буде висаджено нове. Таким чином, будівництво КОД не вплине на загальний баланс зелених насаджень в області. Дякуємо UNCG за увагу до дорожніх проєктів і запевняємо, що наразі наша команда працює над тим, щоб якісних екоорієнтованих рішень в Україні ставало більше», - написав Укравтодор.

Відео дня

Крім цього, Агентство розповіло про стан реалізації проєкту. Передбачається, що Київська обхідна складе маршрут-напівкільце навколо Києва завдовжки близько 150 км, який починатиметься від дороги М-07 Київ — Ковель та через дороги М-05 Київ — Одеса, Н-01 Київ — Знам’янка, Н-08 Бориспіль — Маріуполь, М-03 Київ — Харків — Довжанський, обхід міста Бровари виводитиме до дороги М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі.

Дві ділянки проєктуються, на ще дві — уже оголошено тендер. Перші проєкти очікується отримати влітку, після чого і буде розпочато будівництво.

«У наших планах, за наявності стабільного фінансування, завершити будівництво КОД вже за 4–5 років. Це допоможе розвантажити столицю від транспорту і дати можливість транзитним автомобілям комфортно пересуватись країною», - зазначається у пості.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що за умови збереження нинішніх темпів зведення, Запорізький міст може бути завершений цього року.