Ілюстрація REUTERS

Уряд затвердив проект постанови про зміну форми декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з метою спростити процедуру ліцензування дрібних виробників виноробної продукції, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Читайте такожВ Італії 30 тисяч літрів просекко вилилося через вибух цистерни (відео)

"3 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України був затверджений проект постанови "Про затвердження форми декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції, порядку її подання та реєстрації", яке спростить процес отримання ліцензій для малих виробників", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі зазначають, що постановою скасована обов'язкова подача атестата виробництва. Замість цього виробник повинен подати до Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів декларацію, в якій зазначається наявність у нього необхідного обладнання для виробництва виноробної продукції. Після цього Державна фіскальна служба у термін, передбачений чинним законодавством, надасть йому ліцензію на власне виробництво.

"Спрощення процедури отримання ліцензії забезпечить розвиток малого бізнесу в галузях садівництва, бджільництва і виноградарства, дозволить зменшити монополізацію винного ринку і розширити випуск якісної української конкурентоспроможної продукції, яка зацікавить сільськогосподарські підприємства у відновленні і розширенні виноградників, посадки плодово-ягідних культур, збільшення кількості бджолосімей", - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, у 2016 році Верховна Рада прийняла закон, що скасовує для невеликих виробників і місцевих плодово-ягідних вин з власного сировини ліцензію на оптовий продаж алкоголю, вартість якої становила 500 тисяч гривень в рік.