Ілюстрація REUTERS

Урожай яблук в Україні цього року може скоротитися на третину і сягнути 460 тисяч тонн, через несприятливі погодні умови.

Читайте такожАбрикоси в Україні подорожчали у два рази

Про це повідомив на прес-конференції голова Української асоціації аграрного експорту Дмитро Крихта.

Відео дня

"Очікуваний урожай яблук в Україні, якщо минулого року ми зібрали 675 тисяч тонн яблук, то сьогодні ми очікуємо загальний вал на рівні 460 тисяч тонн", - сказав Крихітка.

Експерт додав, що врожай кісточкових в Україні поточного року може скоротитися на 15% - до 38 тисяч тонн з 45 тисяч тонн. Водночас, за його словами, урожай чорниці в Україні може збільшитися на третину і досягти 4 тисяч тонн.

"Цей сезон однозначно стане менш врожайним у порівнянні з минулим. За нашими розрахунками, ми побачимо скорочення на чверть врожаю в промислових господарствах всіх культур, і кісточкових і ягідних", - підкреслив Крихта.

Він зазначив, що причиною скорочення врожаю плодово-ягідних культур в Україні у поточному році стали несприятливі умови та перепади температур - дощова весна і посушливий червень.

Як повідомляв УНІАН, за даними Української плодоовочевої асоціації, урожай яблук в Україні у 2018 році збільшився на 35% - до рекордних 1,5 мільйона тонн.