false

Найбільша українська компанія МХП підтримала проект видання українською мовою бізнес-бестселера Віталія Голомба «Accelerated Startup» – практичного керівництва з системного прискореного розвитку стартапів. «Книга, про необхідність якої в Україні так довго говорили стартапери й інноватори, виходить у вересні у видавництві «Саміт-Книга». Це дуже актуальний досвід і знання для нашої країни», – повідомляє на своїй FB-сторінці видавець Іван Степурін.

Голомб відомий світовій бізнес-спільноті як успішний венчурний інвестор і серійний підприємець. Упродовж останнього десятиріччя він був ментором в 11 акселераторах (включаючи легендарний «500 Startups») у США, Європі та Азії, об'їздив 60 країн у ролі спікера, ментора та учасника конференцій. Інтерес українського стартап-ком'юніті до «Accelerated Startup» викликаний тим, що книга є узагальненням колосального бізнес-досвіду Віталія Голомба. Її швидко взяли на озброєння передові уми світу, оскільки вона дає чіткі рекомендації про те, як досягти успіху в своїй справі й не розгубити творчий потенціал на шляху від ідеї до її реалізації, а також навчає стартаперів йти в ногу з часом і бути на півкроку попереду всіх конкурентів.

«МХП розглядає свій новий видавничий проект як спосіб мотивувати талановитих українських підприємців-інноваторів розвивати свої ідеї на батьківщині. Для України важливо зупинити відтік інтелектуального капіталу, і ми докладаємо для цього всіх зусиль, створюючи інфраструктуру для підтримки молодих бізнесів і надаючи можливості для їх інтеграції в інноваційну екосистему МХП. Це реальний інструмент реалізації творчого потенціалу талановитих людей. Першим масштабним освітнім проектом для підприємців, охочих створювати і розвивати свою справу, став онлайн-курс «How to Startup», який ми розробили спільно з провідними українськими і зарубіжними стартаперами та експертами. Другим таким проектом стане книга Віталія, яка, я впевнена, буде корисна і технологічним підприємцям-початківцям, і тим, хто вже занурений у тему», – поділилася Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП.

Відео дня

Одна з найбільших груп в українській аграрної індустрії МХП є драйвером модернізації українського агросектору. За ініціативою агрохолдингу та його партнерів в Україні створена програма акселерації і впровадження стартапів «MHP accelerator». Вона покликана модернізувати українську аграрну індустрію, а також зупинити відтік із країни носіїв передових технологічних ідей і рішень. Всім охочим екосистема акселерації стартапів дає можливість підключитися до вирішення практичних бізнес-задач на базі підприємств МХП за напрямами «Агробіотехнології», «Інновації в автоматизації промислового виробництва», «Енергоефективність, зелена енергетика та управління відходами», «Діджіталізація» і т. д.

Випускники проекту «MHP accelerator» вже приступили до промислової реалізації своїх проектів у структурах холдингу Юрія Косюка в сфері аграрного виробництва і технологій, сучасних високотехнологічних рішень у сфері корпоративного управління.

Всім учасникам акселератора аграрних інновацій забезпечується підтримка коучів і менторів МХП, доступ до консультацій у сфері права, маркетингу та PR, фінансів, бізнес-адміністрування, HR та ін.

МХП — провідна міжнародна агропромислова група, яку заснував і очолює відомий український бізнесмен Юрій Косюк. 34% її акцій належать іноземним інвесторам після включення акцій компанії в лістинг Лондонської фондової біржі у 2008 році. Сфера діяльності холдингу, що займає лідируючі позиції на українському ринку м'яса птиці та є найбільшим експортером на ринки 80 країн світу, — птахівництво, м'ясопереробка і тваринництво, рослинництво і переробка зерна. Бізнес Групи представлений виробничими і логістичними активами в Україні, а також на Балканах, у Нідерландах і Словаччині, в ОАЕ діє дистрибуційний офіс. До складу українського дивізіону МХП входить 30 підприємств у 14 регіонах, які забезпечують робочі місця для понад 28 000 співробітників.