Ілюстрація REUTERS

Заморозки, які спостерігаються в Україні протягом кількох днів, можуть призвести до зниження врожаю овочів, а також погіршать якість врожаю фруктів в областях, де їх прибирання досі триває.

Читайте такожМінсільгосп США знизив прогноз урожаю пшениці та кукурудзи в Україні

Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко в коментарі УНІАН.

Відео дня

"Заморозки, які ми очікуємо цієї ночі, особливого впливу не матимуть. Тому що при сформованій ситуації та при тих зниженнях, які ми очікуємо, ті культури, які визріли, вони невразливі, це більше стосується городніх культур - томатів, огірків, тих овочів, які знаходяться на поверхні ґрунту", - сказала Адаменко.

Вона зазначила, що очікуються заморозки не несуть загрози для коренеплодів - картоплі та буряків, але погіршать якість врожаю фруктів в областях, де їх прибирання досі триває.

Адаменко також зазначила, що заморозки не матимуть значного впливу на якість врожаю пізніх зернових цього року. Водночас, посуха, яка спостерігається у вересні, заважає своєчасному проведенню осінньо-польових робіт і перешкоджає нормальному розвитку вже посіяних насіння, що може позначитися на майбутньому врожаї зернових.

Як повідомляв УНІАН, за даними Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", урожай овочів у 2019 році може скоротитися на 5,8% і становити 8,9 мільйона тонн, плодів і ягід - на 12,7%, до 2,2 мільйона тонн.