Милованов підписав акти прийняття  агропідприємств / фото УНІАН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарство отримало у своє підпорядкування низку стратегічних підприємств.

Як повідомив профільний міністр Тимофій Милованов, йдеться про два підприємства Укрспирт, Аграрний Фонд, Державну Продовольчу Зернову Корпорацію України, Артемсіль та Конярство України.

"Нарешті під контролем нашого міністерства. Сьогодні підписав акти прийняття в міністерство економіки цих та інших 493 агропідприємств", - написав він у своєму Facebook.

Відео дня

Читайте такожЗбитки від тіньового ринку спирту перевищують 10 мільярдів гривень - міністр економіки

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на представленні нового голови Тернопільської області заявив, що понад половина виробництва державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт” перебуває в “тіні”. “Така в мене є статистика, ви скажете, так це чи ні, тобто більше половини, 55% виробництва зараз “Укрспирту” в тіні, державні заводи контролюються кримінальними угрупуваннями більше 10 років”, - звернувся президент до учасників наради.

Своєю чергою, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів розповіла, що, починаючи з 2016 року, майже у 5 разів зменшився фінансовий результат “Укрспирту”.