31 березня Верховна Рада прийняла закон про запуск в Україні ринку землі / фото УНІАН

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо блокування ухваленого Верховною Радою наприкінці березня закону про ринок землі. Про це повідомляється на сайті суду.

Читайте такожВерховна Рада відкрила ринок землі в Україні: що потрібно знаті (відео)

"Суд просять заборонити голові Верховної Ради здійснювати будь-які дії, спрямовані на підписання закону про ринок землі. В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшла відповідна заява про забезпечення позову до подання позовної заяви", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, позивач просить суд заборонити голові Верховної Ради і будь-кому з депутатів і працівників апарату парламенту здійснювати будь-які дії, спрямовані на підписання Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", ухваленого 31 березня, його спрямування на підпис президенту і подальше офіційне опублікування закону.

"Зараз Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), який вводить ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Закон підтримали 259 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

На сьогодні депутати зареєстрували в Раді більше ніж 10 проектів постанов, які блокують підписання закону про ринок землі. Ними пропонується скасувати рішення парламенту про ухвалення відповідного закону.