Ілюстрація REUTERS

Українські аграрії продовжують експорт зернових в умовах карантину та з початку 2019-2020 маркетингового року (МР, липень 2019 - червень 2020) експортували 48,13 мільйона тонн зерна, що на 8,4 мільйона тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року.

Читайте такожЄС визнав українську систему сертифікації насіння еквівалентною європейській

Про це свідчать дані аграрного департаменту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

Зокрема, пшениці відправлено на експорт 18,34 мільйона тонн, ячменю - 4,5 мільйона тонн, кукурудзи - 24,6 мільйона тонн, жита - 8,2 тисячі тонн.

Крім того, експортовано борошна пшеничного та інших культур майже 286 тисяч тонн, що на 63 тисяч тонн більше, ніж за відповідний період минулого МР.

Як повідомляв УНІАН, Україна затвердила граничні обсяги експорту пшениці у 2019-2020 маркетинговому році на рівні 20,2 мільйона тонн.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка заявив, що українські посольства будуть вести діалог з урядами інших держав про збільшення поставок агропродукції для продовольчих потреб цих країн. За словами Качки, Україна може дозволити собі нарощувати експорт навіть в умовах карантину.

Уряд не має наміру обмежувати експорт з України зернових культур, соняшникової олії та інших ключових експортних позицій на час карантину, який продовжено до 24 квітня.