Фото УНІАН

Україна має намір найближчим часом почати експортні поставки охолодженої або замороженої безкісткової яловичини на єгипетський ринок, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на главу відомства.

Читайте такожМолдова з січня знімає обмеження на українську "молочку" і м'ясо

«Україна готова розпочати експорт яловичини до Єгипту... Згідно з повідомленням Посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні, найближчим часом до Держспоживслужби повинен надійти оригінал підписаного ветеринарного сертифіката на експорт охолодженої/замороженої безкісткової яловичини до Єгипту», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому наголошується, що для сертифікації вітчизняної м'ясної продукції за стандартами ісламського центру «Халяль», яка необхідна для виконання Україною умов ввезення яловичини на територію Єгипту, Держспоживслужба повинна визнати цей центр. У зв'язку з цим відомство попросило відповідні сертифікаційні центри, які виконують вимоги стандартів «Халяль», офіційно звернутися до Держспоживслужби для проходження офіційних процедур.

«Завдяки цьому стане можливим експорт української продукції на ринок Єгипту», - цитує прес-служба главу відомства Володимира Лапу.

Як повідомляв УНІАН, у серпні українські аграрні підприємства отримали дозволи на експорт курятини до Єгипту. Квота на поставки становить 12 тис. тонн. Єгипет у 2015 році був другим після Китаю імпортером української сільськогосподарської продукції.