Як зміняться ціни на основні продукти в Україні / фото ua.depositphotos.com

Вартість основних продуктів навряд чи зміниться, однак деякі коливання все ж таки можуть мати місце. Про це заявив народний депутат від фракції "‎Слуга Народу"‎, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

"На мою думку, кардинального підвищення цін на продукти не відбудеться. Овочі, які зиму зберігалися в овочесховищах, почнуть дешевшати. Зокрема, зменшується ціна на картоплю та цибулю у порівнянні з січнем", – заявив державний діяч.

Окрім того, можна чекати здешевлення яєць: причиною цього є те, що у весняно-літній період з’явиться велика кількість домашньої продукції. Зокрема, на територіях західної та центральної України вже з’явилися фермерські господарства, які можуть нав'язати конкуренцію великим виробникам.

Відео дня

Якщо казати про молочну продукцію, то вона, на думку Соломчука, може подорожчати на декілька відсотків. Однак цього слід чекати лише у тому випадку, якщо підвищяться ціни на паливо, що призведе до додаткових труднощів з логістикою.

Ціни на продукти – останні новини

Раніше повідомлялось, що в Україні можуть ненадовго зрости ціни на рибу та морепродукти. На зростання попиту у цьому сегменті традиційно впливає початок Великого посту. На думку експертів, зростання цін може досягти 5-10%, однак після закінчення посту вони повернуться на попередній рівень.

Також у кінці березня спостерігалося зниження цін на моркву. Продукція з місцевих господарств надходила у продаж по 6-10 грн/кг ($0,15-0,25/кг), що в середньому було на 15% дешевше, ніж за тиждень до 25 березня.

У той же час, у березні мало місце подорожчання помідорів. Причиною цього експерти називали скорочення пропозиції на ринку імпортних томатів.

Вас також можуть зацікавити новини: