Гроші, отримані на аукціонах, будуть використані на відновлення лісів / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Введення електронних аукціонів з продажу деревини в Україні до кінця 2022 року принесе додатково 6 млрд грн доходу, які будуть витрачені на відновлення лісів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Роман Абрамовський в ході виступу на форумі "Україна 30. Екологія".

Читайте такожЗеленський підписав указ про збереження лісів

Відео дня

За його словами, в Україні був введений процес продажу деревини виключно на електронних аукціонах, що отримало позитивні відгуки від бізнесу, оскільки доступ до ресурсів спростився.

Міністр зазначив, що завдяки аукціонам "не тільки обрані можуть отримати деревину, а хто завгодно, хто запропонує найвищу ціну і виконає умови договору".

"Тільки за перший квартал 2021 року лісова галузь в частині державних підприємств отримала 1 млрд грн додаткового доходу. Ми вважаємо, що до кінця 2022 року цей показник по галузі досягне 6 млрд грн додаткового доходу", - сказав він.

Абрамовський додав, що ці гроші будуть використані на відновлення лісів, запобігання пожеж та інше.

Озеленення

  • 21 квітня Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив порядок проведення національної інвентаризації лісів.
  • Раніше Абрамовський заявив, що Україна проведе масштабну інвентаризацію лісів, яка відповідатиме європейським практикам.
  • Зеленський заявив, що в найближчі три роки в Україні буде посаджено 1 млрд дерев.
  • 7 червня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів" (№228/2021).