Україна експортувала більшу частину запланованого обсягу пшениці / REUTERS

Україна станом на 19 жовтня експортувала більшу частину обсягу пшениці із запланованих 17,5 мільйона тонн в поточному маркетинговому році (липень 2020 - червень 2021).

Читайте такожЄвропейські фермери просять заборонити" вегетаріанський бургер " і " веганську ковбасу"

Про це свідчать дані аграрного департаменту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

За даними відомства, пшениці відправлено на експорт 9,5 мільйона тонн, що на 611 тисяч тонн менше, ніж на цю ж дату роком раніше.

Скільки загалом експортували зернових

Загальний експорт зерна на звітну дату становить 13,83 мільйона тонн, що на 2,5 мільйона тонн менше, ніж роком раніше.

Зокрема, ячменю експортовано 3,1 мільйона тонн, жита - 1,7 тисячі тонн. Кукурудзи відправлено на експорт 1,08 мільйона тонн, що на 1,8 мільйона тонн, або майже в 3 рази, менше, ніж роком раніше.

Також українські експортери відстають за темпами поставок борошна - на звітну дату її експортовано 57,4 тисячі тонн, що на 42,9 тисячі тонн менше, ніж роком раніше.

Що цьому передувало

  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та учасники зернового ринку затвердили граничний обсяг експорту пшениці поточного маркетингового року (липень 2020 - червень 2021) на рівні 17,5 мільйона тонн, а жита – на рівні 16 тисяч тонн.