Ілюстрація REUTERS

Американська нафтогазова компанія Chevron домовилася про придбання свого конкурента Anadarko Petroleum Corporation за 33 мільярди доларів.

Читайте такожShell виходить з російського проекту "Балтійський СПГ"

Про це повідомляє Прайм з посиланням на прес-реліз Chevron.

Відео дня

"Структура угоди передбачає розрахунок в акціях і грошових коштах - 75% в акціях і 25% в грошових коштах. За умовами угоди, акціонери Anadarko отримають 0,3869 акції Chevron і 16,25 долара грошовими коштами за кожну свою акцію. Таким чином, Chevron оцінив вартість однієї акції Anadarko Petroleum в 65 доларів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що операція була схвалена радами директорів обох компаній і ще має отримати схвалення акціонерів Anadarko і регулюючих органів, її завершення очікується в другому півріччі поточного року.

Chevron вважає, що об'єднання високоякісних активів Anadarko з портфелем компанії зміцнить провідні позиції в басейні Permian, а також розширить можливості Chevron в Мексиканській затоці та сприятиме розвитку бізнесу СПГ-компанії.

Сhevron - друга за величиною нафтогазова компанія США. Корпорація працює більш ніж в 180 країнах.

Американська Anadarko є однією з найбільших у світі незалежних компаній з розвідки та видобутку нафти та природного газу. Компанія заснована в 1959 році.