Для успішної підготовки до роботи енергосистеми в ізольованому режимі перед синхронізацією з мережею ENTSO-E потрібно розробити потрібно розробити документ, в якому буде визначено чіткий перелік заходів та відповідальність в цьому процесі.

Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції «Інтеграція України до ENTSO-E: ключові переваги та виклики».

«За кілька найближчих років Україні необхідно підготувати свою енергосистему до роботи в ізольованому режимі, адже робота в ньому протягом року є однією з обов’язкових умов для інтеграції в ENTSO-E. Ми вважаємо це завдання пріоритетним і тому пропонуємо створити спільний документ з детальними планами заходів по інтеграції в ЕНТСО-Е, з відповідальним сторонами, з конкретними датами, індикаторами успішності виконання проміжних етапів». — сказала Климпуш-Цинцадзе.

Відео дня

Віце-прем’єр закликала виокремити пріоритетні завдання, які мають увійти в цей план і зможуть стати хорошою основою для перетворення його на документ, «який матиме зобов’язанням всіх сторін , що беруть участь в цьому процесі».