Ілюстрація REUTERS

Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», що входить в групу «Нафтогаз» і продає газ промисловим споживачам, планує до кінця червня провести перші торги через електронний майданчик на «Українській енергетичній біржі» (КЕБ), повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожГаз для населення подешевшає в липні: скільки платитимемо

«Вихід газового дивізіону групи «Нафтогаз» на біржові торги підвищить прозорість формування ринкової ціни газу і збільшить обсяги біржової торгівлі газом в Україні», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Очікується, що вихід «Нафтогаз Трейдингу» дозволить біржі суттєво підвищити ліквідність торгів.

У прес-службі зазначили, що торги природним газом на КЕБ проводяться вже більше двох років, у них беруть участь близько 200 трейдерів і приватних видобувних компаній.

«Водночас, обсяг торгів на біржі досі залишався відносно невеликим, оскільки більшість угод на українському газовому ринку підписуються через прямі договори. У 2017 році на біржі реалізовані 137,1 млн куб. м газу, в 2018 році – 154,2 млн куб. м. Попит на газ у промисловому сегменті в 2018 році становив майже 17 млрд куб. м», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.