Иллюстрация REUTERS

31 травня НКРЕКП внесе необхідні зміни до ліцензії ДП "НЕК "Укренерго", щоб компанія могла працювати за нею після впровадження нової моделі ринку 1 липня 2019 року до завершення сертифікації компанії, як оператора системи передачі (ОСП).

Про це повідомив член НКРЕКП Олександр Формагей на заході "Інтеграція України до ENTSO-E: ключові переваги та виклики".

Відповідно до ліцензійних умов оператор системи передачі, який має працювати в новому ринку електроенергії вже з 1 липня, може отримати ліцензію лише після проходження сертифікації. Однак, як зазначив Олександр Формагей, сертифікація "Укренерго", як ОСП затримується, і компанія не зможе отримати нову ліцензію до старту нової моделі ринку.

Відео дня

"Тому ми розробили необхідні зміни до ліцензійних умов, і в же у п’ятницю (31 травня - ред.) їх остаточну редакцію буде винесено на погодження. Таким чином ми надаємо можливість "Укренерго" працювати за старою ліцензією до завершення процедури сертифікації. Це дозволить своєчасно, 1 липня, розпочати роботу оптового ринку електроенергії", - пояснив Формагей.

Він також зазначив, що НКРЕКП разом з "Укренерго" поглибила співпрацю, яка стала більш плідною та результативною.

"Ми бачимо кроки, які вживає компанія для того, щоб своєчасно підійти до нового ринку і своєчасно виконати вимоги щодо відокремлення і незалежності ОСП. Водночас Регулятор, зі свого боку, буде робити все, щоб успішно завершити процедуру сертифікації нового оператора системи передачі", - додав Формагей.