Ілюстрація / REUTERS

Найбільша в Україні газодобувна компанія "Укргазвидобування" в січні-травні поточного року збільшила видобуток природного газу на 2,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 6,441 мільярда кубометрів.

Читайте такожУкраїна з початку року збільшила імпорт газу майже на 20%

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відео дня

"За оперативними даними, видобуток "Укргазвидобування" за січень-травень 2019 року становить 6,441 мільярда кубометрів природного газу, що на 145 мільйонів кубометрів перевищує показник аналогічного періоду минулого року", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що протягом травня компанія видобула 1,3 мільярда кубометрів природного газу на наявній ресурсній базі. За оцінкою міжнародної компанії DeGolyer, станом на 1 січня 2019 року сумарні достовірні та ймовірні запаси газу компанії складають 264,2 мільярда кубометрів, але більшість родовищ "Укргазвидобування" мають низькі пластові тиски та високий рівень виснаженості.

"Для ефективної роботи на даній ресурсній базі, УГВ залучає власні підрозділи та співпрацює з провідними міжнародними компаніями за такими напрямами, як буріння бічних стовбурів, операції з ГРП, колтюбінгові операції, роботи по капітальному ремонту свердловин, встановлення плунжерних ліфтів та інше", - відзначили в прес-службі.

Повідомляється, що для розширення ресурсного портфеля компанія активно брала участь у двох раундах електронних аукціонів Держгеонадр і придбала 6 нових ділянок.

Також повідомляється, що "Укргазвидобування" приєдналося до конкурсу Міненерговугілля на укладення угод про розподіл продукції та подало заявки на розробку 9 площ, 4 з яких компанія планує розробляти спільно з провідною міжнародною публічною компанією Vermilion Energy.

Як повідомляв УНІАН, "Укргазвидобування" у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, збільшило видобуток природного газу на 1,6% - до 15,496 мільярда кубометрів.

Довідка УНІАН. "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України. До складу компанії входять 4 газопромышленных управління "Шебелинкагазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Харківгазвидобування" і "Львівгазвидобування". 100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".