Ангела Меркель і Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Київ і Москва найближчим часом домовляться щодо транзиту російського газу територією України. 

Читайте такожЗеленський: позиції Києва та Берліна щодо проекту «Північний потік-2» діаметрально протилежні

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній з канцлером Німеччини Ангелою Меркель прес-конференції в Берліні. 

Відео дня

«Ви знаєте, що у нас закінчується контракт (щодо транзиту російського газу через Україну – УНІАН) наприкінці цього року, але зараз ми ведемо перемовини, і я думаю, що найближчим часом наші групи сядуть, і я впевнений, що ми домовимося. І ніхто Україні не буде, вибачте за такі слова, викручувати руки», - заявив він. 

Як повідомляв УНІАН, раніше виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявляв, що російська сторона відмовилася проводити тристоронні переговори щодо транзиту газу через територію України у травні після обрання нового президента, як передбачалася раніше, при цьому РФ також не погодила і переговори на червень.

21 січня в Брюсселі відбулися тристоронні переговори Україна-ЄС-РФ з питань транзиту газу після 2019 року.

24 квітня віце-президент Єврокомісії Марош Шефчовіч повідомив, що черговий раунд переговорів у форматі Україна-Росія-Європейська комісія про транзит російського газу через Україну після 2019 року може відбутися наприкінці травня, одразу після обрання нового президента.

20 травня після інавгурації Зеленського Шефчовіч заявив, що Європейський Союз має намір якнайшвидше відновити тристоронні переговори щодо транзиту блакитного палива.