Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет України оштрафував єдине в Харківській області підприємство, яке має дозвіл на заправлення газових балонів, - "Харківрегіонгаз" на 3 мільйони гривень за завищені ціни на газ у балонах для населення, повідомляє відомство.

Читайте такожУкраїнцям порадили не сплачувати завищені платіжки за газ

За результатами розгляду справи тимчасова адміністративна колегія АМКУ встановила, що підприємство протягом грудня 2015 року, 2016-2018 років, посідаючи монопольне становище на відповідному ринку, включало завищені експлуатаційні витрати в ціну реалізації скрапленого газу, який реалізовувався населенню Харківської області.

Відео дня

В АМКУ зазначили, що зазначені дії товариства призвели до встановлення завищених цін реалізації 1 балону скрапленого газу, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на відповідному ринку.

"За вказане порушення на ТОВ "Харківрегіонгаз" накладено штраф у розмірі 3 мільйони гривень та зобов'язання припинити порушення", - сказано в повідомленні.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру фізичних та юридичних осіб, одноосібним власником "Харківрегіонгаз" є газораспределяющая компанія "Харківгаз", що входить до структури "Регіональної газової компанії" бізнесмена Дмитра Фірташа.

Довідка УНІАН, ТОВ "Харківрегіонгаз" - підприємство, що контролює мережу автогазозаправних пунктів у Харківській області (понад 20 об'єктів реалізації із загальним річним показником понад 6 тисяч тонн), предметом діяльності якого є оптова та роздрібна торгівля скрапленим газом.

Крім того, підприємство єдине в Харківській області, яке має необхідну дозвільну документацію на заправку, ремонт і технічний огляд газових балонів і відповідну виробничу базу.